Mol Heidehuizen

Mol Heidehuizen

De kerststal van Heidehuizen is het resultaat van een initiatief van jongeren om nieuw leven te blazen in Kermiscomité Heidehuizen, dat bij de eerste bouw van de kerststal in 2021 reeds meer dan 50 jaar bestaat.

Het kermiscomité organiseert activiteiten die mensen in het gehucht samen brengen,  mensen die er niet wonen kennis laten maken met de Heidehuizen, en samenwerking tussen de verschillende vereningen van de Heidehuizen te bevorderen. De kerststal is in de winterperiode de spil van deze activiteiten.

Jaar van ontstaan
2021

Oorspronkelijke initiatiefnemers
Kermiscomité Heidehuizen vzw

Ontwerper kerststal

Robert Bouwens

Huidige beheerders van de kerststal
Vzw Kermiscomité Heidehuizen, samen met het oudercomité van het Schooltje van de Hei en WZC Hemelrijck

Gebruikte materialen en oorsprong
De kerststal bestaat momenteel uit aangekochte schaaldelen en ander verzameld hout, omdat ze kort voor kerstmis pas voor de eerste keer gebouwd werd. De bedoeling is om volgend jaar een heel jaar te bouwen aan een uitgebreidere, meer gedetailleerde Kerststal.

Ontwerpers en makers van de kerstbeelden
De kerststal is momenteel bevolkt door aangekochte betonnen beelden.  Het kermiscomité is op zoek naar mooie, levensgrote, kleurrijk beschilderde kerstbeelden om de stal nog mooier te maken. Heb jij een tip? Neem dan zeker contact met hen op!

Heb je meer info over deze kerststal? Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons.