Over ons

De website Kempense Kerststallen geeft een overzicht van de kerststallen in het werkingsgebied van Erfgoed Noorderkempen. Op deze manier zetten we onze kerststallen letterlijk op de kaart. Mogelijk breiden we deze actie in de toekomst uit naar een ruimere regio.

Deze actie past in een groter project om de kerststallentraditie te laten erkennen als immaterieel erfgoed. We werken hiervoor samen met Werkplaats Immaterieel Erfgoed, CRKC, erfgoedcel k.ERF en de Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden.

Andere acties zijn o.a. het ontwikkelen van een demofilm en een publireportage op de regionale zender RTV rond de opbouw van de kerststal van Zondereigen en het opzetten van een lokaal netwerk van kerststallenbouwers.

Ook onze collega-erfgoedcellen uit de Kempen hebben een werking rond kerststallen. Erfgoedcel k.ERF maakte een kerststallenroute en Kempens Karakter gaf onlangs een kerststallenbrochure uit. Hopelijk vind je de kerststallen uit die regio’s binnenkort ook op deze website terug.


Werk jij ook mee aan de opbouw van een (buiten)kerststal, en wil je graag in contact komen met gelijkgestemde zielen? Neem dan snel contact met ons op!