Over ons

Wie?

Deze website geeft een overzicht van de kerststallen in het werkingsgebied van drie erfgoedcellen: Erfgoed Noorderkempen, Stuifzand en Erfgoedcel Kempens Karakter.

Stuifzand is een regionale samenwerking rond cultuur en erfgoed in de warm(hartig)ste regio van ‘t land, de Kempen. Wij zijn een genereus collectief van mensen en organisaties uit Mol, Balen, Geel, Laakdal, Meerhout, Retie en Dessel dat samen cultuur- en erfgoedprojecten smeedt, ondernemende netwerken weeft en het culturele leven hier in de Kempen doet knetteren.

Erfgoed Noorderkempen is actief in Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Via expertise, een uitleendienst, educatieve projecten, vormingen, netwerkmomenten en nog veel méér, ondersteunen wij al wie erfgoed in de Noorderkempen bezit, beheert, bestudeert, restaureert,… Wij hebben momenteel 3 actieve deelwerkingen: cultureel erfgoed, onroerend erfgoed en de intergemeentelijke archiefdienst.

Erfgoedcel Kempens Karakter draagt mee zorg voor het erfgoed van de gemeentes Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Kempens Karakter brengt het cultureel erfgoed van dit gebied in kaart en coördineert lokale projecten rond immaterieel en cultureel erfgoed. Binnen Kempens Karakter ontfermt IOED Land van Nete en Aa zich over het onroerend erfgoed. De projectvereniging werkt nauw samen met IOED Berg en Nete voor de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen.

Tips, suggesties of vragen?

Werk jij ook mee aan de opbouw van een (buiten)kerststal, en wil je graag in contact komen met gelijkgestemde zielen?

Heb jij meer info over buitenkerststallen, kerststallenbouwers – of verzamelaars? Neem dan snel contact met ons op!