Over ons

Wie?

Deze website geeft een overzicht van de kerststallen in het werkingsgebied van drie erfgoedcellen: Erfgoed Noorderkempen, k.ERF en Erfgoedcel Kempens Karakter.

Erfgoedcel k.ERF staat voor Kempisch erfgoed. Als erfgoedcel zetten wij ons in voor het erfgoed uit onze regio. Dat doen wij op verschillende manieren. Kort gezegd helpen wij bij het bewaren, in kaart brengen en bekend maken van ons Kempisch roerend en immaterieel erfgoed.

Hiervoor werken wij samen met de verschillende erfgoedzorgers uit 7 Kempense gemeentes. Vrijwilligers en professionelen uit Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie zetten zich actief in om ons erfgoed zo goed mogelijk door te geven. Voor onroerend erfgoed kan je terecht bij IOED k.ERF.

Erfgoed Noorderkempen is actief in Arendonk, Baarle-HertogBeerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel, Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar. De 7 gemeenten in het vet doen een beroep op de dienstverlening voor, maar alle 11 werken ze ook samen rond cultureel (roerend en immaterieel) erfgoed.

Erfgoedcel Kempens Karakter draagt mee zorg voor het erfgoed van de gemeentes Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Kempens Karakter brengt het cultureel erfgoed van dit gebied in kaart en coördineert lokale projecten rond immaterieel en cultureel erfgoed. Binnen Kempens Karakter ontfermt IOED Land van Nete en Aa zich over het onroerend erfgoed. De projectvereniging werkt nauw samen met IOED Berg en Nete voor de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen.

Tips, suggesties of vragen?

Werk jij ook mee aan de opbouw van een (buiten)kerststal, en wil je graag in contact komen met gelijkgestemde zielen? Neem dan snel contact met ons op!

Heb jij meer info over buitenkerststallen, kerststallenbouwers – of verzamelaars? Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons.