Hulshout Pastorietuin

Hulshout Pastorietuin

Korte geschiedenis

Elke kerstperiode transformeert het schuurtje in de pastorietuin tot een sfeervolle kerststal. Begin december start de aanbouw van een ezelstal en krijgen de schapen een onderkomen in het schuurtje.  De direct omgeving wordt in een Kempisch erf herschapen met scharrelend pluimvee en een oude waterput. ’s Avonds wordt het geheel feeëriek verlicht in de schaduw van een grote kerstboom.

Over de kerstbeelden

Centraal in de stal maken de prachtige levensgrote beelden van Maria en Jozef bij de kribbe het tafereel compleet. De kerstbeelden werden ontworpen en gemaakt door Kevin van den Berg, een Hulshoutse special make-up kunstenaar die uitgeweken is naar Nederland. De hoofden en handen van de poppen zijn van was en de figuren dragen mantels.

Bouwmaterialen

Het schuurtje is gebouwd met geschonken bouwmaterialen en onder leiding van Eddy Vissers door KWB-bestuursleden gemetseld. Op de eiken balken onder het dak is het bouwjaar gegraveerd.

Jaar van ontstaan en initiatiefnemers

Sinds 1995 namen Femma en de KWB van Hulshout het initiatief om een kerststal te bouwen in Hulshout. Dat bracht wat meer kerstsfeer en -versiering in de gemeente.

In 2005 werd besloten om een permanent Kempisch schuurtje te bouwen uit oude bouwmaterialen. Dit schuurtje doet in de zomer dienst als ontmoetingsplaats en in de winter transformeert ze in een kerststal.

Heb je meer info over deze kerststal? Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons.