Lille Poederlee

Lille Poederlee

Beschrijving

In Lille kan je in de vier deelgemeenten een typisch Kempense kerststal bezoeken. In Poederlee zet een team van 6 enthousiaste kerststalbouwers al ruim 10 jaar een kerststal op. Die staat op de parking aan het Parochiecentrum Het Mollenhof. De stal met ezels, schapen, konijnen, duiven, kippen en eenden kan je vanaf half december bezoeken.

In de kerk van Poederlee staat een kleine kerststal naar een ontwerp van Eugeen Raeymakers, een Lilse kunstenaar gespecialiseerd in houtdraaien. Hij werd geïnspireerd door een stal in een weide te Pulderbos en bouwde een stal van eiken balken, houten wanden en een dak met Boomse pannen.

De beelden werden ontworpen en gemaakt in hout door een broeder uit Oostakker.

Voordat deze kerststal geplaatst werd, stond er jaarlijks een klein stalletje op de B-parking, dat bij het minste stormweer werd weggeblazen, vandaar dat de huidige kerststal werd gebouwd.

Jaarlijks wordt de kerststal bezocht door de leerlingen van de school. Ook na de kerstviering op kerstavond brengen alle kerkgangers een bezoek aan de kerststal. Het Heggekoor verzorgde ook reeds meerdere optredens met kerkliederen.

Heb je meer info over deze kerststal? Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons.