Mol Hof van’t Rauw

Mol Hof van’t Rauw

Korte geschiedenis

Pastoor Fons De Herdt hield schapen in de tuin van de pastorij. Na zijn ziekte en overlijden kwam de  schapenstal leeg te staan. Het bestuur van KWB maakte van de stal een demonteerbaar geheel. Lokale kunstenares Mariëtte Verkoeyen maakte de kerstbeelden. Vanaf toen werd de kerststal jaarlijks opgebouwd aan de kerk en verzorgde KWB na elke kerstavondmis een gezellige kerstdrink aan de eenvoudige kerststal. Na vele jaren dienst waren de beelden ernstig beschadigd, en de eenvoudige stal was toe aan vernieuwing.  

Het bestuur van KWB voorzag een budget om een nieuwe kerststal te bouwen en nieuwe beelden te laten maken. In 2008 werd een prachtige nieuwe stal ingehuldigd door Pastoor Albert Folens. Sinds een aantal jaren staat de stal op een meer zichtbare locatie, namelijk aan OC Hof van ’t Rauw.

Jaar van ontstaan
1980

Oorspronkelijke initiatiefnemers
Bestuur KWB Mol-Rauw

Ontwerper kerststal

De ganse bestuursploeg van KWB heeft mee nagedacht over uitzicht, vorm, grootte, welke materialen, monteerbaarheid, enz.

Huidige beheerders van de kerststal
KWB Mol-Rauw

Gebruikte materialen en oorsprong
De kerststal is gemaakt met stevige planken op demonteerbare panelen, de dakbedekking deels uit stro en deels uit Boomse pannen.

Ontwerpers en makers van de kerstbeelden
De beelden werden gemaakt door lokale kunstenares Mariëtte Verkoeyen. Meer info over haar werkwijze vind je in onderstaand krantenartikel.

Leuke anekdotes

De eerste kerststal (de schapenstal) werd de eerste jaren in z’n geheel vervoerd van de pastorij naar het kerkplein. Hij werd daarvoor van de grond getild en op 4 kruiwagens gezet. Het was loodzwaar en eigenlijk onverantwoord gevaarlijk. Uiteindelijk werd de stal demonteerbaar gemaakt.

Heb je meer info over deze kerststal? Vul dan dit formulier in of neem contact op met ons.